kostkarka do lodu przemysłowa.

Jak wybrać trafną kostkarkę do lodu?

Nikt z nas nie lubi goracej temperatury, dlatego że są uciążliwe, to jeszcze intensyfikują pragnienie. Żeby je ugasić potrzeba znacznie większej dawki płynów. W takim przypadku najlepiej sięgnąć po chłodne drinki z dodatkiem lodu. Lecz, by móc to sprawić po pierwsze trzeba przygotować bryłki, które będą podstawą chłodnych napojów. Pomocna zdoła okazać się kupno kostkarki do lodu albo wizyta w lokalu gastronomicznym, który taką posiada.


Czym charakteryzują się domowe kostkarki do lodu?

Po pierwsze tym, że są tańsze od tych gastronomicznych, dlatego że mają mniejszą pojemność. Po drugie o ich wyborze decyduje szerokość kuchni. Jeżeli jest ona przestronna oraz spora, to wolno w niej pomieścić kostkarkę wolnostojącą, a jeżeli jest niewielka i wąska lepiej podjąć decyzję na lodówkę, która ma wbudowaną kostkarkę, dlatego że to znaczna oszczędność miejsca oraz czasu. Ułożenie kostkarki wolnostojącej wymaga sporo czasu oraz energii. Dodatkowo, o zasadności jej zakupu rozsądza po pierwsze, ilość wykorzystywanego lodu. Jeżeli jest ona niska to znacznie wygodniej zdecydować się na kostkarkę z zabudową.

W jakich punktach egzaminuje się kostkarka do lodu przemysłowa?

Z racji tego, że jest ona sporo pojemniejsza od domowej, to świetnie sprawdza się w barach, pubach, bądź restauracjach. Metraż we wspomnianych lokalach bywa odmienny, dlatego różne są zapotrzebowania. Jedni właściciele gastronomii potrzebują klasycznych wersji, z kolei pozostali wolą ich ruchome modele, jakie doskonale komponują się z wystrojem hotelowego mini baru. Kostkarki przemysłowe mają rozbudowany system chłodzenia wodą czy też powietrzem, w zależności od zaistniałych potrzeb. Łatwiej się je utrzymuje w czystości oraz są niezwykle higieniczne. To nadzwyczaj znacząca właściwość w specjalizacji gastronomicznej.


Czym inspirować się przy doborze kostkarki do lodu?

Trzeba rozważyć kilka zasadniczych parametrów. Są nimi zapewne wydajność, czas konieczny na produkowanie pierwszej porcji lodu a także siła kostkarki. W przypadku początkowego wskaźnika nie ma nałożonych reguł. Całość zależy od subiektywnych potrzeb eksploatatora. Są kostkarki, które zdołają wyprodukować nawet kilka kilogramów kostek w ciągu doby, a inne nie posiadają takich możliwości. Jeżeli chodzi o czas, to im krótszy, tym lepiej. To podstawowa reguła każdego urządzenia. Moc z kolei oddziałuje na zdolność produkcyjną i strategię produkcji. Porządna kostkarka jest cicha i dodatkowo nie czerpie nadmiernie wiele prądu.

Duży wybór koskarek do lodu tutaj: kostkarka do lodu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *